Peabille kansainvälistä huomiota Euroopan ensimmäisellä savukaasujen poistolaitteella maailman suurimmassa alan lehdessä, AsphaltPro:ssa. – Lisää laitteita jo tulossa.

Peab Asfalt hankki viime keväänä Lahden asfalttiasemalleen ensimmäisenä koko Euroopassa savukaasujen talteenottoon ja puhdistukseen tarkoitetun Blue Smoke Control –laitteen. Alan ykkösmedia, AsphaltPro kiinnostui asiasta ja teki kansikuva-artikkelin aiheesta tammikuun numeroonsa.

Peabilla oli pitkään etsitty ratkaisua asfaltin lastauksessa syntyvien savukaasuihin ja niiden aiheuttamiin hajuhaittoihin. Maailmalta löytyikin imu- ja suodatinlaitteisto savukaasujen talteenottoon ja puhdistukseen, ja Peab otti sen käyttöön Lahden asfalttiasemallaan.  Lahteen hankittu imu- ja suodatinlaitteisto oli ensimmäinen koko Euroopassa. Laitteita valmistetaan Kaliforniassa vain tilauksesta, ja niitä on tehty yhteensä reilut sata. Ennen Lahtea laitteita on toimitettu Yhdysvaltoihin, Kanadaan, Meksikoon ja Australiaan.

Täysin uuden teknologian käyttöönotto vaati paljon asiantuntemusta, sillä eurooppalaiset asfalttiasemat eroavat monilta osin amerikkalaisista, esim. kuorma-autojen lastaustavassa. Peab Asfaltin tiimi teki ansiokasta kehitystyötä yhdessä laitteen toimittajan kanssa.   

Alan suurin lehti, AsphaltPro kiinnostui asiasta ja teki aiheesta artikkelin, joka ilmestyy lehden tammikuun numerossa. Artikkeli on jo luettavissa heidän verkkosivuiltaan tästä linkistä.

”Laite hankittiin nimenomaan Lahteen, sillä olemme Lahden, Euroopan Ympäristöpääkaupunki 2021:n pääyhteistyökumppani, ja sen myötä lanseerasimme myös ECO-Asfaltin Lahden asemallamme viime keväänä. Olemme olleet todella tyytyväisiä laitteen toimintaan. Iloinen yllätys oli, että toimintamme on ylittänyt kansainvälisen uutiskynnyksen”, kertoo tuotanto- ja raaka-ainepäällikkö Eero Sorri, Peab Asfaltilta.

Kolme uutta laitetta tulossa

Blue Smoke Control –laite on toiminut Lahden asfalttiasemalla erinomaisesti ja suodattanut tehokkaasti siniset savukaasut ja niistä tulevat hajut. Peab Asfalt onkin tilannut jo kolme uutta laitetta asennettavaksi ennen kauden alkua. Kaksi laitteista tulee Tuusulan Sammonmäen asemille ja yksi Hämeenlinnan asfalttiasemalle.

 

Lisätiedot:

Tuotanto- ja raaka-ainepäällikkö Eero Sorri, Peab Asfalt

eero.sorri@peabasfalt.fi , p. +358  400 876 681

Ajankohtaista Peab Asfaltilla

Lue lisää uutisia ja ajankohtaisia artikkeleita Peab Asfaltista