Johtava ympäristöasiantuntija

Peab-konserni on yksi Pohjoismaiden suurimmista rakennusyhtiöistä. Se työllistää Pohjoismaissa 17 000 henkeä, joista Suomessa yli 2000 henkilöä. Peab-konsernin liikevaihto on 5.3 miljardia euroa. Konsernin osake noteerataan Tukholman pörssissä.

Etsimme nyt Johtavaa ympäristöasiantuntijaa

vakituiseen työsuhteeseen osaksi Peab Industri Suomen HSEQ-organisaation Ympäristö ja työturvallisuus -tiimiä. Tiimi hoitaa ympäristöasioita Peab Asfalt & Swerock -liiketoiminnoillemme. Hakemamme johtavan ympäristöasiantuntijan tehtäviin lukeutuu mm.

  • Ympäristölupien hakeminen ja ympäristövaikutusten arviointien tekeminen sekä tiimin muiden ympäristöasiantuntijoiden tukeminen haastavissa ympäristölupiin liittyvissä tehtävissä
  • Liiketoiminnan tukeminen toiminnan vaatimiin ympäristö- ja maa-aineslupiin ja ympäristölainsäädäntöön liittyvissä asioissa ja ympäristöpoikkeamien käsittelyssä
  • Liiketoiminnan tukeminen ympäristöön liittyvissä kehityshankkeissa (esim. kiertotalous, ympäristöinvestoinnit, biodiversiteetti, kemikaalihallinta, ympäristöraportointi)
  • Ympäristöviestinnän ja naapuriyhteistyön kehittäminen, suunnittelu ja toteuttaminen
  • Toimialan ympäristölainsäädäntöön vaikuttaminen toimialajärjestöjen kautta
  • Ympäristölainsäädännön seuraaminen ja sen toimintaan vaatimien muutosten tunnistaminen sekä organisaation tukeminen muutosten toteuttamisessa
  • Ympäristöön liittyvien ohjeistusten, koulutusten ja perehdytysten suunnittelu ja toteuttaminen
  • Johtamisjärjestelmään liittyviin ympäristöasioihin osallistuminen. Osallistuminen sisäisten auditointien suunnitteluun ja toteutukseen.
  • Tarvittaessa liiketoiminnan tukeminen EPD-, LCA-, CO2-laskennassa

Tarkka tehtävänkuva määritellään henkilön osaamisen ja kiinnostuksenkohteiden mukaan.

Sinulta odotamme tehtävään soveltuvaa korkeakoulututkintoa ja vähintään 8 vuoden kokemusta monipuolisista ympäristöasiantuntijan tehtävistä mukaan lukien useamman vuoden kokemusta ympäristölupaprosesseista ja –mittauksista. Sinulla on erinomainen ympäristölainsäädännön tuntemus. Laadit sujuvasti kirjallisia asiatekstejä. Sinulla on hyvät kommunikointitaidot, tulet toimeen erilaisten ihmisten kanssa ja sinulla on erinomainen suomen kielen ja englannin kielen taito. Eduksi katsomme päällystys-, kiviaines- ja valmisbetoniliiketoimintojen tuntemuksen, ISO 9001, ISO 14001, ISO 45 001 ja ETJ+ –standardien tuntemuksen ja EPD- ja LCA-tuntemuksen. Myös ruotsin kielen taito nähdään etuna. Huomioithan myös, että tehtävä edellyttää säännöllistä matkustamista Suomen sisällä (erityisesti Etelä-Suomen alueella), joten B-ajokortti ja oma auto ovat edellytys tehtävässä menestymiselle.

Meillä työskentelet vastuullisessa ja joustavassa työyhteisössä, jossa voit kehittyä oman alasi ammattilaisena. Tarjoamme haastavia työtehtäviä, erinomaiset liikuntaedut sekä kattavat työterveyspalvelut.

Lisätietoja tehtävästä antaa Ympäristö- ja työturvallisuuspäällikkö Maiju Räsänen, p. 050 590 8460, maiju.rasanen@peabasfalt.fi

Verkkosivuiltamme voit lukea lisää liiketoiminnastamme www.peab.fi, www.peabasfalt.fi, www.swerock.fi ja www.lambertsson.fi.

Hae tehtävää 31.5.2022 mennessä lähettämällä hakemuksesi ja CV osoitteeseen tyopaikat@peabasfalt.fi. Käymme hakemuksia läpi jo hakuaikana, ja paikka täytetään heti sopivan henkilön löydyttyä.