Ympäristöasiantuntija

Peab-konserni on yksi Pohjoismaiden suurimmista rakennusyhtiöistä. Se työllistää Pohjoismaissa 17 000 henkeä, joista Suomessa yli 2000 henkilöä. Peab-konsernin liikevaihto on 5.3 miljardia euroa. Konsernin osake noteerataan Tukholman pörssissä.

Etsimme nyt ympäristöasiantuntijaa

vakituiseen työsuhteeseen osaksi Peab Industri Suomen HSEQ-organisaation Ympäristö ja työturvallisuus -tiimiä. Tiimi hoitaa ympäristöasioita Peab Asfalt ja Swerock -liiketoiminnoillemme. Sinulta löytyy halua ja motivaatiota kehittää liiketoimintamme ympäristöasioita ja haluat kehittyä alan ympäristöasioiden huippuasiantuntijaksi!

Hakemamme ympäristöasiantuntijan tehtäviin lukeutuu mm.

  • Ympäristölupien hakeminen ja rekisteröintien tekeminen sekä niihin liittyvä viranomaisraportointi ja yhteydenpito viranomaisten kanssa
  • Naapuriyhteistyöhön osallistuminen sisältäen mm. naapuripalautteeseen vastaaminen
  • Liiketoiminnan tukeminen toiminnan vaatimiin ympäristö- ja maa-aineslupiin ja ympäristölainsäädäntöön liittyvissä asioissa, ympäristöpoikkeamien käsittelyssä ja muissa ympäristöasioissa
  • Osallistuminen ympäristölainsäädännön seurantaan ja sen toimintaan vaatimien muutosten tunnistamiseen sekä organisaation tukemiseen muutosten toteuttamisessa
  • Ympäristöviestintään osallistuminen
  • Osallistuminen tarvittaessa ympäristöön liittyviin kehityshankkeisiin (esim. kiertotalous, ympäristöinvestoinnit, biodiversiteetti, kemikaalihallinta, ympäristöraportointi)
  • Osallistuminen ympäristöön liittyvien ohjeistusten, koulutusten ja perehdytysten suunnitteluun ja toteuttamiseen
  • Johtamisjärjestelmään liittyviin ympäristöasioihin osallistuminen. Halutessaan osallistuminen sisäisten auditointien suunnitteluun ja toteutukseen.
  • Tarvittaessa osallistuminen konsernin yritysvastuuraportointiin

Tarkka tehtävänkuva määritellään henkilön osaamisen ja kiinnostuksenkohteiden mukaan.

Sinulta odotamme tehtävään soveltuvaa korkeakoulututkintoa ja vähintään 4 vuoden kokemusta monipuolisista ympäristöasiantuntijan tehtävistä mukaan lukien useamman vuoden kokemus ympäristölupaprosesseista ja –mittauksista. Karttapalvelujen hyödyntäminen on sinulle tuttua. Sinulla on hyvä ympäristölainsäädännön tuntemus. Laadit sujuvasti kirjallisia asiatekstejä. Sinulla on hyvät kommunikointitaidot, tulet toimeen erilaisten ihmisten kanssa ja sinulla on erinomainen suomen kielen taito. Eduksi katsomme päällystys-, kiviaines- ja valmisbetoniliiketoimintojen tuntemuksen ja ISO 9001, ISO 14001, ISO 45 001 ja ETJ+ –standardien tuntemuksen. Myös ruotsin ja englannin kielen taito nähdään etuna. Huomioithan myös, että tehtävä edellyttää säännöllistä matkustamista Suomen sisällä (erityisesti Etelä-Suomen alueella), joten B-ajokortti ja oma auto ovat edellytys tehtävässä menestymiselle.

Meillä työskentelet vastuullisessa ja joustavassa työyhteisössä, jossa voit kehittyä oman alasi ammattilaisena. Tarjoamme haastavia työtehtäviä,  erinomaiset liikuntaedut sekä kattavat työterveyspalvelut.

Lisätietoja tehtävästä antaa Ympäristö- ja työturvallisuuspäällikkö Maiju Räsänen, p. 050 590 8460, maiju.rasanen@peabasfalt.fi

Verkkosivuiltamme voit lukea lisää liiketoiminnastamme www.peab.fi, www.peabasfalt.fi, www.swerock.fi ja www.lambertsson.fi.

Hae tehtävää 31.5.2022 mennessä lähettämällä hakemuksesi ja CV osoitteeseen tyopaikat@peabasfalt.fi. Käymme hakemuksia läpi jo hakuaikana, ja paikka täytetään heti sopivan henkilön löydyttyä.