Ulkotilojen portaat, muurit, julkisivuverhoukset ja kadunkalusteet

Porrasasennukset, muuriasennukset ja julkisivuverhoukset ovat keskeinen osa erikoisosaamistamme. Ammattitaitomme perustuu vuosikymmenten kokemukseen.

Ulkotilojen portaat ja kaiteet

Olipa kysymyksessä massiivikiviportaat, yhdistelmärakenneportaat tai laattaporras betonirungolle, voit luottaa kokemukseemme ja ammattitaitoomme. Meiltä saat porrasratkaisuihin myös kaiteet ja sulanapitojärjestelmät. Saneeraamme ja entisöimme ammattitaidolla vanhat arvoportaat.

Toimitamme sekä betonisia että graniittisia massiivisia askelmia. Tarvittaessa varustamme porrasaskelmat esimerkiksi huomiomerkinnöillä tai liukuestereunuksilla esteettömän kulkuympäristön saavuttamiseksi.

Muurit ja aidat

Muureilla hallitaan pihan korkeuseroja, tuetaan maaperää, ohjataan kulkua tai rajataan pihan alueita esimerkiksi viheralueiksi. Muurien, portaiden ja luiskien avulla teemme pihastasi tai ulkoalueestasi näyttävän ja helppokulkuisen.

Käsin ladottavat, betoniset muurikivimuurit voimme asentaa tukimuuriksi tai molemmilta sivuiltaan näkyväksi aidaksi. Matalat muurit ladomme yleensä murskearinalle, ja yli 700 mm korkeissa aidoissa ja tukimuureissa pohjana on yleensä teräsbetoniantura.

Graniittiset louhekivimuurit (kylmämuurit) asennamme yleensä murskearinalle, ja massiiviset paasikivimuurit, verkkomuurit ja harkkomuurit asennamme suunnitelmien mukaan joko maakostealle betonille tai teräsbetonianturalle. Nämä muurituotteet tehdään pääosin tilaustuotteina ja voit valita kivien koon, värin ja pintakäsittelyn. Meiltä saat myös kivikorimuurit.

Betonimuurien verhoukset toteutamme mekaanisella kiinnityksellä (graniittilaatat, vahvuus 30–50 mm), muurattuna graniittiharkkokivistä tai laastikiinnityksellä (liuskekivet). Muurit viimeistelemme kansikivillä tai erikoismuotoiluilla ”hattukivillä”.

Julkisivuverhoukset

Teemme sokkeli- ja julkisivuverhouksien asennus-, korjaus- ja vaihtotöitä. Verhoilemme julkisivun näyttävillä ohutlaatoilla tai liuskekivillä. Hoidamme myös yksittäisten, rikkoutuneiden kivien vaihdon ja elastiset saumaukset.

Kadunkalusteet

Ajoesteiksi toimitamme ja asennamme
• graniittiset lieriö- ja suorakaidepollarit
• betoniset pollarit
• teräspollarit

Pollarit asennetaan joko kiinteiksi upotettuna, siirrettävinä kiveyksen päällä tai avaimella irrotettavina teräspollareina.
Toimitamme ja asennamme myös muita katukalusteita ulkoalueille, kuten puiden juuri- ja runkosuojat, polkupyörätelineet, roska-astiat, teräsaidat ja teräskaiteet.

Ota meihin yhteyttä, kun suunnittelet ulkotilojen porras- ja muuriratkaisuja, julkisivuverhouksia tai kadunkalusteiden asennuksia.