Luottamusta ja vastuuta ensimmäisestä alan kesätyöstä lähtien

Peab Asfaltilla harjoittelijoihin ja kesätyöntekijöihin luotetaan, ja heille uskotaan vastuuta oman halun ja osaamisen mukaan. Tämän voi vahvistaa Toni Larsson, 18, joka vietti kesänsä ensimmäisessä oman alansa työpaikassa maanrakennuskoneenkuljettajana Tuusulan asfalttiasemalla Sammonmäessä.

Toni Larsson opiskelee maanrakennuskoneenkuljettajaksi 3. vuottaan Etelä-Kymenlaakson ammattiopistossa Kotkassa. Kuluneena kesänä hän pääsi tositoimiin hyödyntämään koulussa oppimaansa käytäntöön, ajaessaan pyöräkoneita ja kaivinkoneita Peab Asfaltin koneasemalla. Kesä kuluikin pääosin koneen ohjaimissa, mutta työtehtävät ovat pitäneet sisällään myös huolto- ja korjaustöitä asfalttitehtaalla.

-Työ on ollut monipuolesta ja tekemistä on riittänyt, Toni toteaakin.

Kulunut kesä koneenkuljettajana oli Tonille ensimmäinen oman alan työpaikka. Peab Asfaltille hän päätyi hakemaan kaverin suosituksen perusteella, ja sopiva kesätyökin löytyi Sammonmäen tuotantopäällikön Kimmo Karjalan kautta.

-Tuollaisille Tonin kaltaisille reippaille ja ammattitaitoisille kavereille meiltä löytyy aina töitä, Kimmo kehuu.

 Kesä kuluikin antoisasti ja mieluisasti myös Tonin mielestä. Eniten hän odotti käytännön työtehtäviin pääsemistä ja uuden oppimista, ja nämä ovatkin kuulemma kunniakkaasti toteutuneet. Kehuja saa myös työntekemisen itsenäisyys, mikä kielii työnantajan luottamuksesta. Ylistäviä sanoja kerää myös Sammonmäen kokenut työporukka, joka on ottanut nuoren siipiensä suojaan.

-Tosi hyvin on otettu porukkaan mukaan, apua on aina saanut, kun sitä on tarvinnut, sanoo Toni.

Seuraavaksi syksy jatkuukin opintoihin kuuluvan työharjoittelun parissa, jonka Toni on päättänyt myös suorittaa Peab Asfaltilla. Tämän jälkeen tarkoituksena olisi kuulemma suorittaa vielä viimeiset opinnot loppuun ja suunnata armeijaan. Armeijan jälkeen Tonilla olisi puolestaan tarkoitus työllistyä oman alan työtehtäviin, eli maanrakennuskoneenkuljettajaksi.

-Mielellään vaikkapa Peabille, Toni toteaa.